Vrijeme održavanja: 24.01.2017.

Objavljeno: 26. 01. 2017. , Ažurirano: 03. 02. 2017.

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Rusiji organiziralo je sada već tradicionalnu radionicu Sell Croatia koja se 24. siječnja održala u Moskvi. Navedena radionica ujedno predstavlja i početak promocije Hrvatske kao turističke destinacije na ruskom tržištu. Na radionici je aktivno sudjelovalo 29 hrvatskih turističkih tvrtki te 80 ruskih partnera, uglavnom turoperatora i agencija, među kojima su bili i oni najveći: Paks, TUI, Coral, Ruski Expres, Balkan Ekspres i PAC group.

Kao i prošle godine, radionici je prisustvovala direktorica ATOR-a (Udruženje ruskih turoperatora) Maja Lomidze, koja je tom prilikom još jednom naglasila važnost radionice za predstavnike ruskoga turističkog sektora te njihovu zainteresiranost za hrvatske destinacije. Prije početka radionice na konferenciji za novinare bilo je oko 40 predstavnika ruskih medija, a prisutni su bili i predstavnici brojnih hrvatskih i ruskih turističkih tvrtki.

172moskva.jpg

Direktor Predstavništva HGK u Moskvi prisutnim je sudionicima predstavio usluge i potporu koju Sektor za turizam i Predstavništvo pružaju tvrtkama članicama turističkog sektora. Na radionici su sudjelovale i ruske tvrtke, turoperatori i agencije – članice Poslovnog vijeća za gospodarsku suradnju s Republikom Hrvatskom, a i izvršni direktor Vijeća Juri Tvildiani. S navedenima je dogovorena daljnja bliska suradnja, posebice u odnosu na promociju poslovnog i kongresnog turizma RH ruskim tvrtkama članicama Poslovnog vijeća i Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije.