Vrijeme održavanja: 17.05.2016. - 19.05.2016.

Predstavništvo HGK u Moskvi osiguralo potporu nastupu hrvatskih tvrtki ACM i JEK na međunarodnom forumu Morska industrija Rusije – 2016

Objavljeno: 20. 05. 2016. , Ažurirano: 03. 10. 2016.

Morski kolegij pri Vladi Ruske Federacije, Ministarstvo industrije i trgovine Ruske Federacije, Ministarstvo transporta Ruske Federacije i druge ruske federalne sektorske  i strukovne udruge organizirali su od 17. do 19. svibnja 2016 u Moskvi šesti međunarodni forum Morska industrija Rusije na kojem su nastupile vodeće ruske i međunarodne tvrtke iz područja brodogradnje i brodograđevne opreme.

Forum je, uz osiguranje izravnih kontakata između proizvođača i naručitelja u brodograđevnoj industriji, bio usmjeren i na razmatranje glavnih pravaca razvoja brodogradnje, uključujući potporu razvoju znanstvenih i tehničkih potencijala i optimizacije proizvodnje. U okviru foruma, bogato brodograđevno iskustvo i potencijale brodograđevne industrije Republike Hrvatske predstavili su predstavnici hrvatskih tvrtki ACM i JEK, a u okviru foruma brojni su se ruski i međunarodni naručitelji susreli s potencijalnim partnerima. Predstavništvo HGK u Moskvi ustupilo je prisutnim tvrtkama svoje poslovne prostorije te osiguralo izravnu pomoć i potporu pri provedbi poslovnih sastanaka i nastupu na forumu.