Vrijeme održavanja: 16.05.2016. - 17.05.2016.

Objavljeno: 18. 05. 2016. , Ažurirano: 30. 11. 2016.

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice i Predstavništvo HGK u Moskvi, uz potporu Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji osigurali su podršku organizaciji i provedbi turističke radionice u organizaciji hrvatskih tvrtki Croatia Airlines i Atlantis Travel u ponedjeljak, 16. svibnja, u Sankt Peterburgu.

Radionica je  provedena s ciljem promocije novouvedenih izravnih letova hrvatske aviokompanije Croatia Airlines iz Zagreba za Sankt Peterburg. U okviru radionice svoje turističke potencijale predstavili su: Turistička zajednica grada Zagreba, Turistička zajednica Kvarnera, HUP Zagreb d. d., Jadran Crikvenica, Medicinska mreža, hotel Radisson Blu Split,  Hotel Esplanade Zagreb i mnoge druge turističke i hotelske tvrtke. Nakon prezentacija provedeni su B2B susreti na kojima je sudjelovalo više od 80 predstavnika vodećih turističkih agencija i touroperatora Sankt Peterburga i Lenjingradske oblasti.

S obzirom na činjenicu da je nakon Moskve Sankt-Peterburg drugi prema broju stanovnika i prema općoj važnosti (ekonomski, industrijski, znanstveni i kulturni centar Rusije), svi sudionici radionice izrazili su zadovoljstvo novouvedenom izravnom aviolinijom i turističkim i poslovnim mogućnostima koje ona otvara hrvatskim i ruskim tvrtkama i poduzetnicima.