Vrijeme održavanja: 10.02.2020. - 14.02.2020.


Nastup hrvatskih tvrtki na međunarodnom sajmu prehrambene industrije Prodexpo 2020 u Moskvi


Objavljeno: 11. 02. 2020. , Ažurirano: 12. 02. 2020.

Na 27. Međunarodnom sajmu hrane, pića i prehrambenih sirovina Prodexpo 2020 u Moskvi, ove godine svoje proizvode i poslovanje  predstavlja preko 2600 izlagača iz 70 zemalja svijeta, a prvi put na tom sajmu izlaže i hrvatska Fortenova Grupa.

"Ove godine kompanija Fortenova Grupa samostalno nastupa na sajmu Prodexpo, a na našem izložbenom prostoru promoviramo proizvode tvrtki Belje d.d., Agrolaguna d.d., Jamnica d.d., Vupik d.d. te brojnih drugih tvrtki članica Fortenova grupe. Uzimajući u obzir vrhunsku kvalitetu naših proizvoda, sigurni smo da ćemo putem nastupa na ovom sajmu otvoriti nove mogućnosti za izvoz naših proizvoda u Rusku Federaciju, na čijem tržištu već godinama uspješno plasiramo prehrambene proizvode naše tvrtke Frikom d.d.", rekao je Marijan Stričević, direktor izvoza Fortenova Grupe, te dodao da do sada održani razgovori s ruskim trgovačkim lancima i trgovačkim mrežama bude nadu u otvaranje novih mogućnosti izvoza naših prehrambenih proizvoda i vina.

Prodexpo je jedan od najvećih i najznačajnijih specijaliziranih sajmova prehrambene industrije u Rusiji i Istočnoj Europi, u okviru kojeg se provode susreti proizvođača, izvoznika, distributera te predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca Ruske Federacije. Sajam godišnje posjeti više od 65 tisuća posjetitelja iz oko 100 zemalja koji imaju priliku posjetiti 31 nacionalni štand zemalja Europe, Azije, Afrike, Amerike i Australije.

Hrvatska gospodarska komora osigurala je podršku organizaciji i provedbi nastupa hrvatskih tvrtki na sajmu Prodexpo, kao i prethodnih godina.