Vrijeme održavanja: 28.06.2019.

Predstavnici Komore za međunarodnu trgovinu i gospodarstvenici iz Šangaja posjetit će ŽK Split u petak, 28. lipnja, u 10 sati i 30 minuta.

Na susretu u ŽK Split 30 predstavnika institucija i tvrtki iz Šangaja upoznat će se s gospodarstvom Splitsko-dalmatinske županije i investicijskim potencijalom, a bit će riječi i o mogućnostima suradnje.

U posljednjih nekoliko godina zabilježen je povećan interes kineskih gospodarstvenika i institucija za gospodarstvo Splitsko-dalmatinske županije, a najveći broj ih dolazi upravo iz Šangaja, grada u kojem HGK ima svoje predstavništvo.

Radi učvršćivanja odnosa, u sklopu posjeta bit će upriličeno potpisivanje Sporazuma o suradnji između Komore za međunarodnu trgovinu Šangaj Pudong i ŽK Split, koji predstavlja korak naprijed u uspostavi odnosa i razvoju suradnje.

Šangaj je najveći grad u Kini s više od 26 milijuna stanovnika, najveće trgovačko i financijsko središte Kine te grad u kojem standard i gospodarstvo kontinuirano rastu, što predstavlja golem potencijal za plasman kvalitetnih županijskih proizvoda i usluga.

Pokazatelj da idemo u dobrom smjeru jest znatan rast dolazaka i noćenja kineskih turista što je, u konačnici, u sinergiji s aktivnostima Predstavništva HGK na terenu te aktivnostima koje će proizići iz Sporazuma, a ujedno i najbolji put za uspostavu suradnje za šire gospodarstvo.