U utorak, 27. listopada, predstavnica Županijske komore Rijeka Blanka Kalokira i predstavnici Sektora za energetiku i zaštitu okoliša HGK, Domagoj Šarić i Dijana Varlec, posjetili su tvrtku Mariplast d. o. o. koje djeluju na području Primorsko-goranske županije.

Tvrtka Mariplast d. o. o., kao pravni slijednik uspješnoga obiteljskog obrta sa dugogodišnjom tradicijom od 1968. godine, bavi se izradom alata te proizvodnjom i distribucijom plastičnih proizvoda. Proizvodni asortiman obuhvaća više od 1000 različitih proizvoda i elemenata za zaštitu, koji imaju primjenu u svim granama industrije. Posebno bismo istaknuli proizvode namijenjene brodogradnji (prema brodskim standardima), elektroindustriji i ostalim tehničkim strukama.

Komparativna prednost tvrtke jest u izradi specifičnih proizvoda u malim serijama, u skladu s posebnim zahtjevima kupaca.

Sastanak je bio usredotočen na pružanje pomoći u smislu davanja tumačenja na pitanja u vezi sa Zakonom o održivom gospodarenju otpadom te posebnih odredi iz njega. Predstavnici HGK uputili su predstavnike tvrtke kako postupati s posebnim kategorijama otpada te kome se mogu obratiti u vezi s tim.

Predstavnici HGK upoznali su predstavnike tvrtki i s ostalim uslugama koje pruža HGK. Posebno je naglašeno kako se tvrtka uvijek može obratiti županijskom uredu sa svim pitanjima.