Predstavnici HGK posjetili Hrvatskog operatora prijenosnog sustava

HOPS / HOPS

Potpredsjednik HGK za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša Tomislav Radoš, direktorica Sektora za energetiku i zaštitu okoliša Marija Šćulac Domac i Krešimir Štih, tajnik Udruženja energetike HGK, te predsjednik Udruženja energetike Robert Krklec u srijedu, 13. rujna posjetili su Hrvatskog operatora prijenosnog sustava d. o. o. (HOPS). Primili su ih predsjednik Uprave HOPS-a Miroslav Mesić, članovi Uprave Zdeslav Čerina i Darko Belić te savjetnik Dragutin Mihalic i glasnogovornica Nada Kolega.

Nakon što je direktor Mesić prisutne upoznao sa strukturom i poslovanjem HOPS-a, savjetnik Mihalic je predstavio projekt SINCRO.GRID kojeg je Europska unija uvrstila u projekte zajedničkog interesa. Radi se o projektu prekograničnog povezivanja prijenosnih sustava Hrvatske i Slovenije, sufinanciranog od strane Europske unije, koji će omogućiti učinkovitije korištenje prijenosnih kapaciteta i povoljnije iskorištenje proizvodnih objekata.

Na kraju posjete predstavnike HGK upoznali su s radom Nacionalnog dispečerskog centra, središnje točke iz koje se upravlja cjelokupnim elektroenergetskim sustavom Republike Hrvatske.