Predstavnici HGK s ministrom Orepićem razgovarali o sigurnosti cestovnog prometa i zapošljavanju stranih radnika

MUP
Delegacija HGK na sastanku s ministrom Vlahom Orepićem

Predstavnici HGK, na čelu s potpredsjednicom HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjanom Čagalj, sastali su se 7. ožujka s ministrom unutarnjih poslova RH Vlahom Orepićem.

PP_Cagalj_MUP3277_800x450.jpg

Antun Presečki, Darko Vukadinović, Mirjana Čagalj i Denis Ožegović; Izvor: MUP.

Na sastancima se raspravljalo o Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Zakonu o strancima. Razmijenjena su mišljenja o zakonskim odredbama te je zajednički razmotreno trenutno stanje, a razgovaralo se i o izmjenama Zakona.

PP_Cagalj_MUP3294_800x450.jpg

Potpredsjednica Čagalj s Dragutinom Kamenskim, Zlatkom Sirovcem, Mirkom Habijancem i Darkom Jambrekovićem; Izvor: MUP.

Uz potpredsjednicu Komore, na sastanku o prometu sudjelovali su predsjednik Udruženja cestovnog teretnog prometa Darko Vukadinović, predsjednik Udruženja autoškola pri HGK Denis Ožegović i predsjednik Udruženja cestovnog putničkog prometa Antun Presečki. Na sastanku o Zakonu o strancima bili su osnivač Kamgrada Dragutin Kamenski, glavni direktor Tehnike Zlatko Sirovec te predsjednik uprave Radnik Mirko Habijanec i njen član Darko Jambreković.

PP_Cagalj_MUP3290_800x450.jpg

Sastanak o dozvolama za strane radnike; Izvor: MUP.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova, sastancima su prisustvovali i državna tajnica Lidija Pelivan Stipetić, načelnica Sektora za upravne poslove, strance i državljanstvo Gordana Valenta, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Josip Mataija i voditeljica Odjela za strance Ljiljana Maglić Radoš.