Predstavljanje mjera aktivne politike zapošljavanja u ŽK Osijek


Objavljeno: 14. 01. 2019. , Ažurirano: 15. 01. 2019.


Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, HZZ Regionalni ured Osijek i HGK – Županijska komora Osijek pozivaju poduzetnike na stručni skup o mjerama aktivne politike zapošljavanja, koji će se održati u Županijskoj komori Osijek, Europske avenije 13, u četvrtak, 17. siječnja, u 18 sati.

Cilj je stručnog skupa poduzetnicima približiti način na koji mjere aktivne politike zapošljavanja mogu poslodavcima omogućiti da lakše i brže dođu do potrebnih kadrova kako bi si osigurali radnu snagu koja im nedostaje i poboljšali konkurentnost na tržištu rada.

Posebna pozornost bit će usmjerena na potpore za zapošljavanje, potpore za usavršavanje te druge mjere obrazovanja nezaposlenih i zaposlenih osoba koje nemaju potrebne kvalifikacije, vještine, stručna znanja ili iskustvo za rad na poslovima i radnim mjestima gdje je izražen nedostatak radne snage.

Mr.sc. Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava, obratit će se poduzetnicima na početku stručnog skupa, a o značaju mjera aktivne politike zapošljavanja i njihovom korištenju govorit će predstavnici Središnjeg ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Na stručnom skupu će se poduzetnicima koji pokažu interes omogućiti da dobiju sve potrebne informacije o procedurama, visinama potpora i mogućnostima korištenja mjera, sukladno svojim potrebama, kao i odgovore na sva pitanja u vezi s korištenjem mjera aktivne politike zapošljavanja.

Sudjelovanje na skupu je besplatno, a potrebno se prijaviti online prijavnicom u nastavku ovog teksta.

Očekuje se da će stručni skup trajati dva sata.