Izvor: Pexels

Predstavljanje hrvatskog prijevoda norme ISO 17100:2015: Usluge pismenog prevođenja — Zahtjevi za usluge pismenog prevođenja


Objavljeno: 22. 03. 2021. , Ažurirano: 23. 03. 2021.


Zajednica za prevoditeljstvo (ZZP) Hrvatske gospodarske komore u suradnji s Hrvatskim zavodom za norme poziva vas na online predstavljanje hrvatskog prijevoda norme ISO 17100:2015 pod nazivom Usluge pismenog prevođenja — Zahtjevi za usluge pismenog prevođenja, koje će se održati u ponedjeljak 29. ožujka u 14 sati.

Na predstavljanju govorit će Marina Babić iz Hrvatskog zavoda za norme te dr. sc. Monika Blagus kao članica ZZP-ove radne skupine osnovane radi prevođenja dotične norme na hrvatski jezik.

Na predstavljanju bit će riječi o važnosti normi općenito, o značaju ove norme za prevoditeljsku struku te o promjenama s kojima se struka suočila u posljednjih 15 godina, otkako je objavljena prethodna norma. Također će se govoriti o strukturi same norme te o procesu njezina prevođenja.

Predstavljanje će se održati putem platforme MS Teams.

Na predstavljanje možete se prijaviti prijavnicom u nastavku teksta, najkasnije do petka 26. ožujka u 14 sati. Nakon prijave poslat ćemo vam pristupne podatke.