Vrijeme održavanja: 09.07.2020.

Objavljeno: 09. 07. 2020. , Ažurirano: 09. 07. 2020.

Predsjednik Luka Burilović primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Republike Austrije u RH Josefa Markusa Wuketicha. 

Na sastanku se raspravljalo o trenutnoj situaciji povezanoj s pandemijom izazvanom bolesti COVID-19 te njezinu utjecaju na gospodarstva dviju zemalja, ali i na ukupno unutrašnje tržište EU te o izazovima hrvatskoga gospodarstva u nadolazećem razdoblju. Veleposlanik Wuketich istaknuo je zadovoljstvo austrijskih investitora provedenim mjerama Vlade RH za smanjenje negativnih učinaka na gospodarstvo te naglasio potrebu daljnje provedbe reformi kako bi se stvorila još bolja investicijska klima u Hrvatskoj. 

Na sastanku su naglašeni odlični dosadašnji gospodarski odnosi Austrije i Hrvatske, no i potreba još intenzivnije suradnje kako bi se u ovim izazovnim trenucima omogućilo povezivanje gospodarstvenika dviju zemalja. Predsjednik Burilović predstavio je novi projekt HGK „Go Global – Go Virtual“. „Cilj je ove inicijative pružiti podršku hrvatskim gospodarstvenicima za nastavak međunarodnih aktivnosti u novom globalnom poslovnom okružju, za što je HGK osmislio online platformu putem koje se mogu virtualno povezati s poslovnim partnerima na inozemnim tržištima od njihova interesa“, istaknuo je predsjednik Burilović te nadodao: „Austrijsko je tržište svakako jedno od najvažnijih za hrvatske gospodarstvenike te planiramo u suradnji s Austrijskom gospodarskom komorom u studenome ove godine organizirati online poslovne razgovore“. Veleposlanik Wuketich iskazao je svoju punu potporu navedenom projektu te naveo kako će se i njihov Ured za vanjsku trgovinu također uključiti u organizaciju događanja.