Vrijeme održavanja: 23.01.2020.

Objavljeno: 23. 01. 2020. , Ažurirano: 23. 01. 2020.

Predsjednik HGK Luka Burilović primio je u nastupni posjet veleposlanika Talijanske Republike u Hrvatskoj Pierfrancesca Saccoa.

Istaknut je značaj bilateralnih odnosa dviju zemalja, posebice ako se uzme u obzir da je Italija najznačajnije izvozno tržište za hrvatske tvrtke te treći najveći inozemni investitor u Hrvatskoj. Prostor za unapređenje bilateralne suradnje postoji, posebice u sferi gospodarstva s naglaskom na mogućnosti i prilike mediteranskog područja.

Ines Obradović, Luka Burilović, Pierfrancesco Sacco, Margherita Lo Greco i Danielle Borelli.jpg
Direktorica Sektora za međunarodne poslove i EU HGK Obradović, predsjednik HGK Burilović, veleposlanik Sacco, direktorica ICE-a u Zagrebu Lo Greco i savjetnik u veleposlanstvu Italije Borelli (na slici s lijeva na desno); Izvor: HGK.


Dogovoreno je i značajnije intenziviranje suradnje HGK i ICE-a (Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu) slijedom koje će se u ovoj godini organizirati nekoliko gospodarskih događanja kako bi se jače povezalo gospodarstvenike u područjima prometne infrastrukture, turizma, klimatskih promjena i zaštite okoliša, bankarstva te zajedničkog korištenja fondova EU.