Predsjednik HGK Burilović: Podravkinim know-howom do veće konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva

Podravka
Marin Pucar i Luka Burilović

"Podravka je naša strateška kompanija koju gradimo generacijama. To je sjajna tvrtka koja je glavni generator razvoja ovoga kraja", istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović prilikom današnjeg posjeta koprivničkoj Podravci. Dodao je da je Podravka jedna od naših najvećih izvoznih zvijezda te je pozvao na intenziviranje suradnje i pronalazak modela kako Podravkin know-how sa inozemnih tržišta prenijeti drugim tvrtkama i tako povećati ukupnu konkurentnost hrvatskoga gospodarstva. "Hrvatska gospodarska komora hrvatskim tvrtkama otvara vrata inozemnih tržišta, a u suradnji s našim članicama koje već uspješno posluju izvan Hrvatske brže ćemo afirmirati naše proizvode i usluge na inozemnim tržištima", poručuje predsjednik HGK.

Iz Podravke su također poručili da im je jedan od najvažnijih ciljeva daljnja internacionalizacija poslovanja te je najavljena početak suradnje u ovom području.

"Jedan od osnovnih ciljeva naše kompanije je daljnje jačanje poslovanja na sve zahtjevnijim inozemnim tržištima te smo shodno tome spremni ponuditi naše znanje, iskustvo i prisutnost na brojnim tržištima i ostalim zainteresiranim kompanijama. Drago nam je što je upravo Hrvatska gospodarska komora izrazila spremnost da bude koordinator svih potrebnih aktivnosti, a s ciljem podizanja konkurentnosti ukupnog hrvatskoga gospodarstva na međunarodnom tržištu", izjavio je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar.

PosjetBelupu_800x533.jpg

Marin Pucar, Luka Burilović i Ivan Škorić tijekom posjete Belupu; Izvor: Podravka.

U sklopu posjete, predsjednik HGK, predstojnik njegovog Ureda Ivan Barbarić te potpredsjednik HGK za poljoprivredu Ivan Škorić posjetili su tvornicu Juha i Vegete te nove Belupove tvornice krutih, polukrutih i tekućih oblika lijekova koje će započeti s proizvodnjom u svibnju ove godine. Uz najsuvremeniju tehnologiju i organizaciju procesa, nove Belupove tvornice predstavljaju jedno od najmodernijih farmaceutskih postrojenja u regiji i jednu od najvećih greenfield investicija u Hrvatskoj vrijednu više od 530 milijuna kuna. Nove će tvornice donijeti veću konkurentnost Belupovim proizvodima, a postojeće će proizvodne kapacitete povećati jedan i pol puta te ih učiniti dostatnima za širenje na nova tržišta.