Objavljeno: 17. 01. 2017. , Ažurirano: 18. 02. 2020.


Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je predstavnike Hrvatske gospodarske komore koji su joj predstavili Strategiju poslovanja Hrvatske gospodarske komore 2017. - 2020. i strateške ciljeve.

"Strategija je usmjerena na digitalizaciju, razvoj gospodarske mreže informacija i internacionalizaciju poslovanja u potpunosti prilagođenog potrebama suvremenoga gospodarstvenika", kazao je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović. Najavio je i uvođenje dualnog sustava obrazovanja koje je, kao rješenje na problem neusklađenosti sustava obrazovanja s potrebama tržišta rada, iznjedrio zajednički projekt "Zaposlimo Hrvatsku".

DSC_9263_800x450.JPG

Predsjednica Republike s predsjednikom HGK Lukom Burilovićem (drugi s desna) i potpredsjednicima HGK (s lijeva na desno) Tomislavom Radošem, Josipom Zaherom i Želimirom Kramarićem; Izvor: Ured Predsjednice RH.

Razgovaralo se i o unaprjeđenju suradnje Ureda predsjednice Republike i Hrvatske gospodarske komore u jačanju međunarodnih gospodarskih inicijativa i suradnje te olakšanja plasmana hrvatskih roba i usluga na strana tržišta. Predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako će i dalje aktivno sudjelovati u gospodarskim delegacijama pri proboju na strateška međunarodna tržišta.

Hrvatska Predsjednica zahvalila je predstavnicima Hrvatske gospodarske komore na konstruktivnoj i produktivnoj suradnji u protekle dvije godine, kao i na prezentaciji Strategije i vizije razvoja u idućih pet godina. "Izloženi ciljevi i konkretni projekti s ciljem postizanja značajno učinkovitijeg sustava podrške gospodarstvu i poduzetnicima u Republici Hrvatskoj zaslužuju našu podršku. Naglasak se ispravno stavlja na teme obrazovanja, operativnog modela internacionalizacije našeg gospodarstva, olakšavanja poslovanja i promicanja poduzetništva kao pozitivne vrijednosti u gospodarskom razvoju", kazala je predsjednica Grabar-Kitarović. "Kako u velikoj mjeri dijelimo razmišljanja i poglede sa zadovoljstvom se veselim našoj daljnjoj uzajamnoj podršci i konkretnoj suradnji", zaključila je Predsjednica.

Predsjednica Republike sa suradnicima na sastanku s predsjednikom i potpredsjednicima HGK
Izvor: Ured Predsjednice RH