Vrijeme održavanja: 04.05.2017. - 05.05.2017.

Objavljeno: 26. 04. 2017. , Ažurirano: 05. 05. 2017.

Predavanjem Intelektualni kapital – od potencijala k stvaranju vrijednosti, održanim 4. svibnja u Županijskoj komori Split, koje je okupilo više od pedeset poduzetnica i poslovnih žena, započela je realizacija projekta Razvoj poduzetništva žena kroz intelektualni kapital kao potencijal, koji će se tijekom svibnja provoditi u Splitu i Makarskoj.

Nositelj je projekta Hrvatska udruga poslovnih žena Krug – Ogranak Split u suradnji s HGK Županijskom komorom Split, Splitsko-dalmatinskom županijom i HBOR-om.

1.jpg

''Cilj nam je educirati poduzetnice o važnosti i koristima upravljanja intelektualnim kapitalom u poslovnim subjektima jer smo se tijekom dosadašnjeg rada više puta osvjedočili o njihovoj nedovoljnoj informiranosti o mogućnostima poboljšanja poslovanja korištenjem potencijala intelektualnog kapitala'', rekla je predsjednica splitskog ogranka Kruga Lada Karninčić.

Direktorica Županijske komore Split Vesna Friedl podsjetila je da je ovaj projekt jedna u nizu aktivnosti koje HGK Županijska komora Split već više od dva desetljeća provodi radi jačanja poduzetništva žena, čime ostvaruje ono što je Strategijom razvoja poduzetništva žena u RH i predviđeno – poticanje i promicanje poduzetništva žena.

Karmen Jelčić, direktorica Centra za ekonomiku d. o. o., stručnjakinja s dugogodišnjim iskustvom u aktivnostima usmjerenim na unapređenje upravljanja intelektualnim kapitalom u RH koja je održala predavanje naglasila je da se suvremena ekonomija naziva i ekonomija znanja, pametna, inovativna ili kreativna ekonomija, u čijem se sklopu razvija turizam iskustva ili doživljaja. "Iz naziva vidimo da su nematerijalni čimbenici postali ključ poslovnog uspjeha i tvrtki i nacionalne ekonomije. Intelektualni kapital predstavlja najveći poslovni potencijal današnjice, a da bismo ga uspješno koristili, moramo ga prvo osvijestiti'', rekla je Jelčić.

Uz ovo predavanje u Splitu, aktivnosti u sklopu projekta su i predavanje o intelektualnom kapitalu u Makarskoj (5. svibnja), četiri radionice (Split, 11. i 18. svibnja i Makarska, 9. i 19. svibnja), završna konferencija (Split, 30. svibnja) te individualna savjetovanja u odabranim poslovnim subjektima.

Sve su aktivnosti u sklopu projekta besplatne za sudionice te namijenjene ponajprije ženama koje su većinske vlasnice ili sudjeluju u upravljanju u poslovnim subjektima, ali i svim ostalim ženama zainteresiranim za ovu temu. S obzirom na to da se edukacije održavaju u važnim županijskim turističkim središtima, naglasak će biti na intelektualnom kapitalu i unapređenju poslovanja posebice u turizmu.
2.jpg