Izvor: pixabay.com

ODGOĐENO - Predavanje Postupanje s komunalnim i proizvodnim otpadom u objektima u kojima se priprema hrana i nudi smještaj turista


Objavljeno: 09. 07. 2018. , Ažurirano: 24. 07. 2018.


HGK – Županijska komora Pula i Eko-Adria d. o. o. organiziraju predavanje Postupanje s komunalnim i proizvodnim otpadom u objektima u kojima se priprema hrana i nudi smještaj turista, koje će se  održati 26. srpnja (četvrtak), u 11 sati u ŽK Pula.

Na temelju Zakona o održivom gospodarenju otpadom (94/13, 73/17), Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom (NN 50/17) i Odluke jedinica lokalne samouprave o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada, sve tvrtke, a posebno subjekti koji pripremaju i poslužuju hranu, dužni su na propisani način gospodariti komunalnim i proizvodnim otpadom. Inspekcije zaštite okoliša na terenu kontroliraju skladišti li se i zbrinjava proizvodni otpad na propisani način, uz potrebnu prateću dokumentaciju.

Cilj je na predavanju predstaviti koje su vaše obaveze, pojasniti razliku između proizvodnog i komunalnog otpada te predstaviti modele kako možete gospodariti otpadom i koja vam je prateća dokumentacija za to potrebna.

Broj sudionika je ograničen, a za sudjelovanje se možete prijaviti ispunjavanjem online prijave do 25. srpnja.