Vrijeme održavanja: 10.10.2018.

Objavljeno: 26. 09. 2018. , Ažurirano: 11. 10. 2018.

Županijska komora Sisak u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva organizira edukaciju Društveno odgovorno poslovanje u funkciji razvoja lokalne zajednice.

Predavanje će se održati u srijedu, 10. listopada u 11 sati, u Županijskoj komori Sisak.

Cilj predavanja je predstaviti koncept društveno odgovornog poslovanja predstavnicima poslovnih subjekata te odgovoriti na pitanja zašto je ono bitno, tko sve od njega može imati koristi te kako i zašto surađivati s lokalnom zajednicom. Načelo filantropije sve se više promovira u ekonomiji i poslovnom svijetu, te se uz rast korporacija pojavilo kao svojevrsna kontrola odgovornosti koje takva akumulacija profita zahtijeva. U tom smislu nastaje pojam društveno odgovornog poduzetništva, odnosno koncepta poslovanja u kojem poduzeće dobrovoljno i bez zakonske ili druge prisile nastoji uskladiti svoje poslovanje s potrebama u društvu, i to u najširem mogućem smislu – od svoga proizvoda, načina na koji ga proizvodi, resursa koje upotrebljava, načina nabave i prodaje, utjecaja na okoliš, radnih uvjeta pa sve do ulaganja u društvenu zajednicu i brige o vlastitom utjecaju na nju.

Predavačica je Helga Možé Glavan, diplomirana ekonomistica, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Prijaviti se možete ispunjavanjem online prijavnice u nastavku.

Kontakt-osoba u ŽK Sisak je Senada Prpić; tel.: 044/524 114; e-mail: sprpic@hgk.hr.