Vrijeme održavanja: 10.10.2018.

Objavljeno: 26. 09. 2018. , Ažurirano: 12. 10. 2018.

Županijska komora Sisak u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva organizirala je edukaciju Društveno odgovorno poslovanje u funkciji razvoja lokalne zajednice u srijedu, 10. listopada, u ŽK Sisak. Predavanje, u okviru programa Aktivni u zajednici, bilo je namijenjeno poslovnim subjektima i jedinicama lokalne samouprave.

Cilj predavanja bio je upoznati predstavnike poslovnih subjekata s konceptom društveno odgovornog poslovanja, zašto je ono bitno, tko sve od njega može imati koristi te kako i zašto surađivati s lokalnom zajednicom. Sudionici edukacije pokušali su odgovoriti na pitanje jesu li društveno odgovorne tvrtke trend ili potreba, odnosno koje su prednosti poslovnih subjekata koji posluju po načelu društveno odgovornog poslovanja. Bilo je riječi o korporativnoj filantropiji, a predstavljeni su i projekti koji se već provode na području Sisačko-moslavačke županije u Općini Jasenovac te Srednjoj školi Glina.

Predavanje je održala upraviteljica Zaklade Helga Možé Glavan, diplomirana ekonomistica s dugogodišnjim iskustvom u privatnom, javnom i civilnom sektoru, koja je orijentirana na dobru ekonomiju i umrežavanje svih sektora kako bi se postigla sinergija djelovanja prema održivom razvoju šire zajednice.