Izvor: pixabay.com

Predavanje Kadrovska grafologija – alat za odabir najboljih kandidata


Objavljeno: 29. 03. 2019. , Ažurirano: 08. 04. 2019.


HGK – ŽK Pula poziva vas na predavanje Kadrovska grafologija – alat za odabir najboljih kandidata, koje će se održati u ponedjeljak, 8. travnja, u 11 sati u ŽK Pula, na adresi Carrarina 5. Predavanje će održati Ivanka Ćorić, kadrovska grafologinja, koja je stručni studij kadrovske grafologije završila u Ljubljani, a održala je više predavanja iz kadrovske grafologije u sklopu seminara Forenzika za poslovne subjekte.

Kadrovska grafologija vještina je koja se već dugi niz godina koristi u Europi i Americi, a kod nas je na samom začetku. Proučavajući rukopis određene osobe, koristi se za procjenu osobnosti u bilo kojem području ljudskog djelovanja gdje su ljudi u interakciji. Tekst napisan rukom jest poput „mentalne fotografije“, jedinstven je za svakog pojedinca kao i otisak njegovih prstiju i pouzdan je pokazatelj karaktera svakog pojedinca i njegovog ponašanja. Analizirajući rukopis neke osobe mogu se otkriti njegove organizacijske sposobnosti, komunikativnost, entuzijazam, odgovornost, temperament i mnogo drugih osobina (iz rukopisa se može „iščitati“ 220 karakternih osobina). Neke od koristi poslodavca od suradnje s kadrovskim grafologom jesu pronalazak odgovarajućeg kandidata za određeno radno mjesto, sigurnosna provjera (procjena iskrenosti), otkrivanje i analiza osobina te sposobnosti kandidata za određenu poziciju unutar radnog okruženja, pomoć pri rasporedu na odgovarajuća radna mjesta i mnoge druge.

Predavanje je za predstavnike tvrtki članica HGK besplatno, a predviđeno vrijeme trajanja od 45 do 60 minuta plus vrijeme za pitanja. Ciljana skupina slušatelja su: voditelji i zaposlenici odjela ljudskih resursa i pravnih poslova, direktori i vlasnici malih i srednjih poduzeća i svi oni koji u svojim radnim sredinama odlučuju o zapošljavanju novih kadrova i rasporedu postojećih.

Interes za sudjelovanje potvrđuje se ispunjavanjem online prijave.

Prijave će se primati do 5. travnja, odnosno do popunjenja kapaciteta dvorane.