Vrijeme održavanja: 06.03.2017.

Objavljeno: 30. 01. 2017. , Ažurirano: 07. 03. 2017.

U organizaciji Veleposlanstva Države Izrael i Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Israel Export Instituteom i Hrvatskom gospodarskom komorom - Županijskom komorom Virovitica, u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, 6. ožujka održan je seminar Primjena novih tehnologija u poljoprivredi, na kojem su sudjelovali poduzetnici, stručnjaci i gospodarstvenici iz sektora poljoprivrede iz Izraela.

Okupljene gospodarstvenike pozdravili su obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, konzulica u Veleposlanstvu Države Izrael Bilha Irit Shneor i direktor ŽK Virovitica Milan Vanđura.

Vanđura se izraelskim stručnjacima zahvalio na iskustvima i znanju koje su prenijeli članovima poslovne zajednice agro-sektora Virovitičko-podravske županije.

Predavači iz Izraela prenijeli su svoja iskustva i znanja poljoprivrednicima iz Virovitičko-podravske županije iz područja navodnjavanja, stakleničke proizvodnje i mljekarstva.

20170306_141724.jpg
Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović, konzulica u Veleposlanstvu Države Izrael Bilha Irit Shneor i direktor ŽK Virovitica Milan Vanđura

Zohar Ziv održao je predavanje o projektima staklenika, a Božidar Žanko o navodnjavanju „kap po kap“ u Hrvatskoj.

Itai Rosenberg je govorio o filtracijskim sustavima u poljoprivredi, a Buda Erel o navodnjavanju silaže.

Predavanje o staklenicima održao je Raviv Morag, a predavanje o naprednim rješenjima za upravljanje mliječnim farmama, održao je Branimir Kampl.

Zoran Salopek govorio je o  ishrani bilja, a Zlatko Balentić je održao predavanje o važnosti zaštite bilja u uzgoju usjeva.

Seminaru su prisustvovali predstavnici gospodarskih subjekata iz djelatnosti poljoprivrede i OPG-ova s područja Virovitičko-podravske županije, predstavnici institucija te ostali zainteresirani.

DSC00013.jpg
Sudionici seminara iz poljoprivrede