Vrijeme održavanja: 26.09.2018.

Objavljeno: 17. 09. 2018. , Ažurirano: 18. 09. 2018.

HGK u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva organizira besplatnu edukaciju Društveno odgovorno poslovanje u funkciji razvoja lokalne zajednice.

Predavanje će se održati u srijedu 26. rujna s početkom u 9 sati u HGK – Županijskoj komori Rijeka, velika dvorana u prizemlju, Bulevar oslobođenja 23, Rijeka.

Cilj predavanja je upoznati predstavnike poslovnih subjekata s konceptom društveno odgovornog poslovanja, zašto je ono bitno, tko sve od njega može imati koristi te kako i zašto surađivati s lokalnom zajednicom. Načelo filantropije sve se više promovira u ekonomiji i poslovnom svijetu, te se uz rast korporacija pojavilo kao svojevrsna kontrola odgovornosti koje takva akumulacija profita zahtijeva. U tom smislu nastaje pojam društveno odgovornog poduzetništva, odnosno koncepta poslovanja u kojem poduzeće dobrovoljno i bez zakonske ili druge prisile nastoji uskladiti svoje poslovanje s potrebama u društvu, i to u najširem mogućem smislu – od svoga proizvoda, načina na koji ga proizvodi, resursa koje upotrebljava, načina nabave i prodaje, utjecaja na okoliš, radnih uvjeta pa sve do ulaganja u društvenu zajednicu i brige o vlastitom utjecaju na nju.

Predavačica je Helga Možé Glavan, diplomirana ekonomistica, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva. Svoje dugogodišnje iskustvo u privatnom, javnom i civilnom sektoru nastoji staviti u funkciju razvoja šire zajednice. Danas kao upraviteljica Zaklade aktivno radi na razvoju civilnog sektora.

Prijaviti se možete ispunjavanjem online prijavnice u nastavku.

Za sva dodatna pitanja možete se javiti Barbari Olenik Staničić, e-mail bolenik@hgk.hr, tel.: 051/209-162.

Program

Vrijeme Aktivnost
08:30 - 08:30 Registracija sudionika
09:00 - 09:15 Uvod u projekt "Aktivni u zajednici"
09:15 - 10:45 Predavanje
10:45 - 11:15 Predstavljanje ideja i projekata „Aktivni u zajednici“
11:15 - 11:30 Pitanja i odgovori