Vrijeme održavanja: 23.07.2018.

Objavljeno: 17. 07. 2018. , Ažurirano: 17. 07. 2018.

HGK – Županijska komora Rijeka u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva organizira besplatnu edukaciju Društveno odgovorno poslovanje u funkciji razvoja lokalne zajednice. 

Cilj je predavanja upoznati predstavnike poslovnih subjekata s konceptom društveno odgovornog poslovanja, zašto je ono bitno, tko sve od njega može imati koristi te kako i zašto surađivati s lokalnom zajednicom. Načelo filantropije sve se više promovira u ekonomiji i poslovnom svijetu te se uz rast korporacija pojavilo kao svojevrsna kontrola odgovornosti koje takva akumulacija profita zahtijeva. U tom smislu nastaje pojam društveno odgovornog poduzetništva, odnosno koncepta poslovanja u kojem poduzeće dobrovoljno i bez zakonske ili druge prisile nastoji uskladiti svoje poslovanje s potrebama u društvu, i to u najširem mogućem smislu – od svoga proizvoda, načina na koji ga proizvodi, resursa koje upotrebljava, načina nabave i prodaje, utjecaja na okoliš, radnih uvjeta pa sve do ulaganja u društvenu zajednicu i brige o vlastitom utjecaju na nju.

Predavačica je Helga Možé Glavan, diplomirana ekonomistica, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva. Svoje dugogodišnje iskustvo u privatnom, javnom i civilnom sektoru nastoji staviti u funkciju razvoja šire zajednice. Danas kao upraviteljica Zaklade aktivno radi na razvoju civilnog sektora.

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 23. srpnja, u 9 sati u HGK – Županijskoj komori Rijeka, u velikoj dvorani u prizemlju, na adreasi Bulevar oslobođenja 23, Rijeka.

Prijaviti se možete ispunjavanjem online prijavnice u nastavku.

Za sva dodatna pitanja možete se javiti Barbari Olenik Staničić na e-mail: bolenik@hgk.hr ili broj telefona: 051/ 209-162