Vrijeme održavanja: 17.05.2019. - 19.05.2019.

Objavljeno: 30. 04. 2019. , Ažurirano: 20. 05. 2019.

U Novoj Gradiški je od 17. do 19. svibnja održana 21. savjetodavno-izložbena manifestacija Poljoprivredno-poduzetničke ideje i 2. Proljetni sajam. Organizator manifestacije Brodsko-posavska županija i suorganizatori zadovoljni su odazivom subjekata na izlaganje, a tehnički realizator Moto Quad klub Lotus iz Nove Gradiške uspješno je smjestio stotinjak izlagača na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava.

Manifestacija je službeno otvorena u petak, 17. svibnja, Medenim doručkom u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu te Hrvatskoga pčelarskog saveza. Na Medenom doručku sudjelovala su djeca vrtićke dobi i članovi Školske pčelarske zadruge Osnovne škole Ivan Filipović iz Velike Kopanice.

U velikoj vijećnici Grada Nove Gradiške na dan otvorenja održana su predavanja o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske, projektu Med hrvatskih pčelinjaka u nacionalnoj staklenci za med te kampanji Poljoprivrednik za 10.

Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Slavonski Brod u sklopu manifestacije organizirala je edukaciju Brendiranje kvalitete hrvatskih proizvoda i usluga znakovima kvalitete HGK: Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko.

Nevenka Gašparac, voditeljica projekta Znakovi kvalitete, predstavila je projekt koji Hrvatska gospodarska komora provodi u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, a namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzetnicima, do 250 zaposlenih. Projektom je HGK osigurala gospodarskim subjektima mogućnost financiranja postupka stjecanja znakova kvalitete HGK bez dodatnih financijskih ulaganja radi jačanja njihove prepoznatljivosti i podizanja konkurentnosti.

Na trodnevnoj manifestaciji organizirane su i razne prezentacije, zabavni program i koncerti.

IMG_6813.JPGTugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede i Dubravka Živoder iz Ministarstva poljoprivrede na manifestaciji Poljoprivredno-poduzetničke ideje; Izvor: HGK