Vrijeme održavanja: 29.03.2019.

Objavljeno: 30. 03. 2019. , Ažurirano: 01. 04. 2019.

Na izbornoj sjednici Zajednice obiteljskog turizma HGK za predsjednicu Zajednice izabrana je Martina Nimac Kalcina. Za zamjenike predsjednice izabrani su Emilija Čudina i Kristijan Perković.

Povodom izbora Nimac Kalcina osvrnula se na predstavljanje interesa obiteljskoga smještaja na regionalnoj i lokalnoj razini. "Nužno je da regionalni predstavnici neposredno sudjeluju u kreiranju turističke politike destinacije. Naime, s obzirom na sve veću decentralizaciju utemeljenu na novim zakonskim regulativama, odluke će se sve više donositi na lokalnim razinama. Stoga je među svim predstavnicima potrebno uspostaviti stalnu međusobnu komunikaciju jer jedino kada razmjenjujemo informacije i kada nastupamo zajedno možemo postići da obiteljski smještaj uživa zasluženi status", rekla je Nimac Kalcina.

Izborna sjednica održana je u sklopu Foruma obiteljskog smještaja, najvećega nacionalnoga okupljanja privatnih iznajmljivača, koji se od 29. do 30. ožujka održava u Splitu. Glavni fokus ovogodišnjega petog izdanja Foruma obiteljskog smještaja stavljen je na podizanje kvalitete smještaja. Tijekom dva dana Foruma sudionici mogu saznati kako poboljšati različite segmente ponude, od luksuznoga privatnog smještaja i dizajna interijera do ulaganja u profesionalnu fotografiju i posluživanja vrhunskoga doručka. Forum uključuje i veliki izložbeni prostor s predstavljanjem ponude proizvođača i pružatelja usluga relevantnih za obiteljski smještaj.