Vrijeme održavanja: 08.06.2018. - 09.06.2018.

Objavljeno: 30. 04. 2018. , Ažurirano: 08. 06. 2018.

Hrvatska gospodarska komora poziva vas na akciju Kupujmo hrvatsko, koja će se održavati u petak i subotu, 8. i 9. lipnja, od 9 do 19 sati, u Rijeci na Rivi Boduli.

Uz predstavljanje hrvatskoga gospodarstva, promociju nositelja znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko i svih ostalih kvalitetnih hrvatskih proizvoda, akcija Kupujmo hrvatsko ove će godine u Rijeci udružiti snage s tradicionalnom međunarodnom jedriličarskom regatom Fiumankom – najvećom regatom na Jadranu!

Akcija Kupujmo hrvatsko je promotivno-prodajna. Cilj je njome educirati i osvijestiti širu javnost i najmlađe naraštaje o važnosti kupovanja hrvatskih proizvoda te da su svojim uključivanjem u sam program pokretači otvaranja novih radnih mjesta i očuvanja postojećih, uz povećanje konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva.

Svi sudionici (izlagači) moraju imati svu zakonom propisanu dokumentaciju: sanitarni certifikat, registraciju svog poslovnog subjekta i sve ostalo što je potrebno pribaviti za prodaju robe na otvorenom prostoru. Kod prodaje prehrambenih proizvoda, alkohola i lako pokvarljivih proizvoda moraju se poštovati svi propisani sanitarni i zdravstveni uvjeti u skladu s posebnim propisima. Ako sudionici (izlagači) planiraju prodavati proizvode ili usluge na toj akciji, obvezni su izdavati fiskalne račune. Sudionici imaju obvezu dopremiti proizvode na mjesto prodaje, osigurati propisane specifične uvjete za čuvanje i prodaju proizvoda te osigurati odgovornu osobu za prodaju.

Prijaviti se možete ispunjavanjem prijavnog obrasca.

Napomena: 

Članice Hrvatske gospodarske komore neće sudjelovati u troškovima organizacije ove akcije koja je kao i dosad promotivno-prodajna. Troškove će u cijelosti za članice snositi HGK. Nečlanice (OPG-ovi, obrti i udruge/zadruge) plaćaju kotizaciju u iznosu od 500 kuna ako nisu tijekom 2018. godine platili članarinu HGK.

Nečlanice HGK koje žele postati dobrovoljne članice Hrvatske gospodarske komore (godišnja članarina iznosi 504 kune), dobit će sve beneficije besplatnog izlaganja na klasičnim oblicima akcija Kupujmo hrvatsko za tekuću godinu. Link za dobrovoljno članstvo u HGK: http://www.hgk.hr/dragovoljno-clanstvo-u-hgk.

Kontakti za sve informacije: 

Tomislava Ravlić, pomoćnica direktora
Sektor za trgovinu
Tel.: + 385 1 4561-611
E-mail: travlic@hgk.hr

Tihana Buić, viši stručni suradnik
Sektor za trgovinu
Tel.: +385 1 4561-550
E-mail: tbuic@hgk.hr

ŽUPANIJSKA KOMORA RIJEKA
Blanka Kalokira, viši stručni suradnik
Tel.: +385 51 209-169 (51169)
E-mail: bkalokira@hgk.hr