Hrvatske IT tvrtke na sajmu Bakutel u glavnom gradu Azerbajdžana


Objavljeno: 05. 12. 2017. , Ažurirano: 06. 12. 2017.


Sedmu godinu zaredom Hrvatska gospodarska komora organizira sudjelovanje hrvatskih informatičkih tvrtki na sajmu Bakutel, koji je jučer otvoren u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana.

Sajam je danas posjetila visoka delegacija, na čelu s Predsjednikom Azerbajdžana, İlhamom Əliyevom. Predsjednik Əliyev posjetio je i hrvatski nacionalni štand, gdje su ga primili Refik Šabanović, voditelj Privremenog ureda RH u Azerbajdžanu, i Alexander Friedman iz Sektora za industriju i IT Hrvatske gospodarske komore.

IMG_20171205_123528.jpg

Na hrvatskom nacionalnom štandu, čiju je gradnju organizirala HGK, kao izlagači se predstavljaju tvrtke BanksoftSpan, Factory X, Istra Tech i MER sistemi.

Poslovni su razgovori organizirani u suradnji s Privremenim uredom Republike Hrvatske u Azerbajdžanu. I prije no što su hrvatski informatičari stigli u Baku, za izlagače i članice izaslanstva su, prema njihovim interesima za lokalne partnere, dogovoreni poslovni sastanci.

IMG_20171206_095700.jpg

Zagrebačka informatička tvrtka Banksoft, specijalizirana za softverska rješenja za bankarstvo, nakon sudjelovanja 2013. godine na Bakutelu sklopila je ugovor s azerbajdžanskim MiliKartom, tvrtkom za stručnu bankarsku uslužnu potporu koju je osnovalo 18 tamošnjih banaka, ali i Europska banka za obnovu i razvoj. Banksoft je MiliKartu prodao suvremeno softversko rješenje za mobilno bankarstvo, a sada ovdašnjem tržištu nudi niz drugih rješenja iz svog portfelja.

Tvrtka Span, jedna od najvećih na hrvatskom IT tržištu, više se od 20 godina bavi razvojem softvera i sistemskom integracijom. Projektiraju, razvijaju i održavaju informacijske sustave za klijente u stotini država na pet kontinenata. Prošle je godine Span otvorio ured u Bakuu kako bi svojim korisnicima omogućio isporuku vrhunskih rješenja uz lokalnu potporu.

Tvrtka Istra Tech iz Pule, s više od 25 godina iskustva u konzaltingu u vezi s područjem informacijskih i komunikacijskih tehnologija, pruža usluge projektiranja i implementacije informacijskih sustava u turizmu, hotelijerstvu i ugostiteljstvu.

Splitska tvrtka MER sistemi predstavlja svoj Galiot softver za upravljanje poslovnim procesima i sigurnošću u zračnom i pomorskom prometu te u naftnoj industriji. Poseban naglasak na Bakutelu stavljaju na rješenja za usklađivanje sa sigurnosnim propisima u zračnom prijevozu.

Tvrtka Factory X iz Čakovca na svom prvom sudjelovanju na Bakutelu predstavlja softver DomIS za optimizaciju poslovnih procesa u domovima za starije i nemoćne.