Vrijeme održavanja: 29.09.2021.

Objavljeno: 08. 09. 2021. , Ažurirano: 16. 09. 2021.

Hrvatska gospodarska komora vas poziva na Gospodarski forum Srbija – Hrvatska, koji će se održati u srijedu, 29. rujna, u 12 sati, u Privrednoj komori Srbije, na adresi Resavska 15 u Beogradu.

Forum se održava uoči drugog zasjedanja Zajedničkog odbora za provedbu i poticanje gospodarske suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije (ZO), koji je sazvan na inicijativu Hrvatske gospodarske komore i Privredne komore Srbije, a na kojem će predstavnici državnih institucija imati priliku upoznati se s aktualnostima u poslovanju gospodarstvenika dviju zemalja. Za vrijeme drugog zasjedanja ZO-a, bit će predstavljeni i analizirani gospodarski potencijali u obje zemlje, uz naglasak na perspektive budućeg razvoja i uspostavljanja suradnje i sudjelovanja u zajedničkim projektima od obostranog interesa dviju zemalja i njihovih gospodarskih subjekata.

Nakon uvodnih obraćanja predstavnika gospodarskih komora, gospodarstvenicima će se obratiti državna tajnica Republike Hrvatske Nataša Mikuš Žigman i državni tajnik Republike Srbije Stevan Nikčević.

U okviru Foruma predviđene su panel rasprave iz područja građevinske industrije, obnovljivih izvora energije i gospodarenja vodama. U završnom djelu Foruma održat će se poslovni sastanci srpskih i hrvatskih gospodarstvenika prema iskazanim interesima, u terminima zakazanima putem platforme Europske poduzetničke mreže (Enterprise Europe Network).

Sudjelovanje na Forumu i panelima možete potvrditi prijavom na POVEZNICI do petka, 24. rujna, a kroz sustav ćete dobiti potvrdu za B2B sastanke s odabranim tvrtkama iz Srbije.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Ani Karlić iz Sektora za međunarodne poslove HGK (tel.: +385 1 456 1795, e-mail: akarlic@hgk.hr).