Vrijeme održavanja: 02.02.2017.

Objavljeno: 30. 01. 2017. , Ažurirano: 02. 02. 2017.

Strukovna grupacija metaloprerađivača održala je svoju četvrtu sjednicu u Županijskoj komori Sisak, u četvrtak, 2. veljače.

Glavna tema sjednice bile su aktivnosti u vezi s provedbom projekta Metalci su (opet) IN. Sastanku su, uz članove strukovne grupacije, prisustvovali predstavnici osnovnih i srednjih škola iz Siska koji će zajedno organizirati i sudjelovati u akciji Dan otvorenih vrata metaloprerađivača SMŽ kojemu je cilj promocija metaloprerađivačkih zanimanja.

Dan otvorenih vrata održat će se u ožujku ove godine a prethodit će mu sastanak poslodavaca s roditeljima i učenicima viših razreda osnovnih škola u sklopu Plana profesionalne orijentacije. Na sastanku će potencijalni poslodavci – metaloprerađivači ukratko informirati roditelje i učenike o zanimanjima u industriji i mogućnostima zapošljavanja te im kratko opisati kako izgleda jedan radni dan u proizvodnji. Saznat će koja su to znanja i vještine traženi na tržištu rada.

Na Dan otvorenih vrata učenici će organiziranim prijevozom u pratnji djelatnika osnovnih i srednjih strukovnih škola posjetiti metaloprerađivačke tvrtke i obići njihove proizvodne pogone, a predstavnici škola će davati informacije o zanimanjima i upisima u škole.

Na sjednici je bilo riječi i o izlaganju na Industrijskom sajmu u Celju, koji će se održati 4. - 7. travnja 2017., gdje će ŽK Sisak organizirati zajednički nastup tvrtki iz Hrvatske. Članice Strukovne grupacije moći će koristiti info pult ŽK Sisak za promociju svojih tvrtki za što je iskazan interes.

Usvojen je Plan rada Strukovne grupacije ŽK Sisak za 2017. godinu u kojemu je naglasak na aktivnostima u sklopu projekta Metalci su (opet) IN, koji je i proizašao iz potreba članova Strukovne grupacije za pronalaskom adekvatne radne snage bez koje je opstanak i razvoj industrije upitan.