Vrijeme održavanja: 27.02.2017.

Objavljeno: 28. 02. 2017. , Ažurirano: 28. 02. 2017.

Strukovna grupacija industrije plastike i gume u ponedjeljak, 27. veljače, u Županijskoj komori Split, održala je sjednicu na kojoj se govorilo o smjernicama Europske komisije za donošenje Strategije za plastiku. Strategija će biti usvojena do kraja 2017. godine te potom implementirana u hrvatsko zakonodavstvo.  

Na sjednici se raspravljao i o problemu nedostatka odgovarajućeg kadra u industriji plastike i gume te su dogovoreni koraci za rješavanje tog problema.

Djelatnici ŽK Split informirali su dalmatinske plastičare i gumarce o uslugama Hrvatske gospodarske komore, s naglaskom na online Katalog hrvatskih proizvoda te mogućnosti suradnje između grupacija, sekcija i grupa koje djeluju pri Županijskoj komori Split. Tvrtke iz djelatnosti plastike i gume pozvane su da sudjeluju u javnom savjetovanju Ministarstva zaštite okoliša i energetike o Nacrtu prijedloga Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o ambalaži i otpadnoj ambalaži.

Tvrtkama članicama predstavljen je i projekt Ready2Go. U njemu sudjeluje Hrvatska gospodarska komora s još 11 partnera iz devet europskih zemalja s ciljem otvaranja za izvoz malih i srednjih tvrtki pet odabranih stranih tržišta: Čilea, Indije, Kameruna, Kanade i SAD-a (rezervna tržišta su Argentina i Egipat).