Objavljeno: 18. 04. 2018. , Ažurirano: 07. 05. 2018.

Vrijeme održavanja: 26.04.2018.


U Županijskoj komori Split 26. travnja održana je 2. sjednica Strukovne grupacije trgovine hranom i pićima na koju su bili pozvani i predstavnici Strukovne grupacije prehrambeno-prerađivačke industrije, prema dogovoru i zaključku s 1. sjednice.

Predsjednik Grupacije Nedjeljko Zec nazočne je informirao o aktivnostima koje je Grupacija poduzela u vezi s prijedlogom rješenja problema zapošljavanja kvalificirane radne snage u trgovinama. Prijedlog je upućen mjerodavnim ministarstvima na razmatranje. 

Članovi Strukovne grupacije prehrambeno-prerađivačke industrije naglasili su da s članovima Strukovne grupacije trgovine hranom i pićima žele i mogu znatno pridonijeli uzlaznoj putanji razvoja ne samo lokanoga gospodarstva nego i hrvatskoga gospodarstva u cjelini te je dogovorena suradnja o mogućnosti plasiranja domaćih proizvoda na policama lokalnih malih i većih trgovina.

Trgovci hranom i pićima istaknuli su svoju zabrinutost zbog odredbe Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksa u lancu opskrbe hranom koja se odnosi na povrat isporučene robe te smatraju da bi mogla ozbiljno utjecati na količinu naručene robe.

Grupacija će od Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja tražiti dodatna pojašnjenja, posebice u odnosima mali trgovac – veliki dobavljač. Članice grupacije pozvane su da pošalju svoje konkretne primjedbe u vezi s implementacijom.