Prijavite se na online konferenciju – Pokretanje 'Business Development and Innovation Croatia', norveškog programa dodjele bespovratnih sredstava


Objavljeno: 16. 06. 2020. , Ažurirano: 25. 06. 2020.


Innovation Norway u partnerstvu s Hrvatskom gospodarskom komorom organizira 30. lipnja online konferenciju za poslovni Program Business Development and Innovation Croatia koji nudi bespovratna sredstva hrvatskom privatnom sektoru. Glavni je cilj programa stvaranje dodane vrijednosti i održivog rasta u hrvatskim tvrtkama.

Cilj je konferencije sve zainteresirane gospodarstvenike upoznati s postupkom kako se prijaviti za bespovratna sredstva iz područja Inovacija zelene industrije i Plavog rasta (Green Industry Innovation i Blue Growth), koja su glavni fokus programa.

Program se financira iz norveške darovnice i dio je EGP financijskog mehanizma i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants) za razdoblje 2014. – 2021. radi doprinosa smanjenju ekonomskih nejednakosti financiranjem projekata koji će povećati konkurentnost i profitabilnost hrvatskih tvrtki te poticati i razvijati dugoročnu poslovnu suradnju između poslovnih subjekata iz Hrvatske i države donora Norveške.

Raspoloživa sredstva iznose 20.128.295 eura i bit će dostupna putem otvorenih poziva i natječaja te će se dodijeliti hrvatskim tvrtkama kao potpora za djelomično financiranje projekata u područjima Inovacije zelene industrije (proizvodna i prerađivačka industrija) i Plavi rast (pomorska industrija, turizam malih razmjera i drugo). Prihvatljivi prijavitelji su tvrtke koje će postati "zelenije" i/ili diversificirati svoju paletu proizvoda / povećati kapacitet / uvesti promjene u proizvodnom procesu (npr.: brodska oprema, ribolovna oprema, tekstil, ambalaža za prehrambene proizvode, građevinski materijal, proizvodi za sigurnost/zdravlje / zaštitu okoliša i sl.).

Program je posebno usmjeren na mala i srednja poduzeća skromne tehnološke razine, za koje je uvedena shema malih grantova kako bi se smanjio prag za sudjelovanje.

Pozivamo sve zainteresirane gospodarstvenike da prijave svoje sudjelovanje na online konferenciji putem poveznice zaključno s 29. lipnja.

Konferencija će se održati putem Microsoft Teamsa u 13 sati, na engleskom jeziku.

Detaljne informacije o programu, upute za prijave poduzetnika na natječaj i prijavni obrasci nalaze se na mrežnoj stranici projekata: www.innovasjonnorge.no/Croatiainnovation, a službeni kontakt za sve upite putem e-maila: CRO.innovation@innovationnorway.no.

Norway grants.pngInnovation Norway.png