Vrijeme održavanja: 22.11.2017.

Objavljeno: 23. 11. 2017. , Ažurirano: 24. 11. 2017.

Pozdravnim govorom prisutnima se obratio župan šibensko-kninski Goran Pauk, a projekt je predstavila direktorica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije Mira Lepur. Projektom ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna koji se u stopostotnom iznosu financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj obnovit će se poslovna zgrada s vanjskim prostorom na prostoru bivše tvornice TLM-a.

Zgrada ukupne površine od 1700m² projektom će biti prenamijenjena u moderni poslovni centar u kojem će se i poduzetnicima i regionalnim sudionicima (gradovima i općinama) pružati usluge korištenja i najma prostora te usluge informiranja, edukacije i savjetovanja u svim fazama poslovanja te pripreme i provedbe projekata.

Poseban će se naglasak staviti na aktivnosti podrške privlačenja investicija te brendiranje i marketinško pozicioniranje poduzetnika te gradova i općina u Šibensko-kninskoj županiji. 

Adriatic Business Center (ABC) sadržavat će 30 potpuno opremljenih ureda, četiri studija za audiovizualnu produkciju i postprodukciju, dizajn i marketing, zajednički radni prostor za 50-ak poduzetnika te multifunkcionalnu dvoranu za različite tipove događanja.

Projekt provodi Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije s partnerima: Šibensko-kninskom županijom; Razvojnom agencijom Istarske županije - IDA d. o. o.; Znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci – STEP RI d. o. o. te suradnicima Županijskom komorom Šibenik i Županijskom komorom Split i svim gradovima Šibensko-kninske županije.