Vrijeme održavanja: 21.11.2019.

Objavljeno: 12. 11. 2019. , Ažurirano: 13. 11. 2019.

Plenarna sjednica Zajednice kulturnog turizma HGK održat će se u četvrtak, 21. studenoga, s početkom u 12 sati,Hrvatskoj gospodarske komore, Rooseveltov trg 2, Zagreb, dvorana C.

Sjednica će uključivati prezentacije javnog i privatnog sektora projekata i primjera dobre prakse razvoja ponude kulturnog turizma. Uz Ministarstvo turizma i Ministarstvo kulture i predstavljanje akcijskog plana razvoja kulturnog turizma Hrvatske i projekta Hrvatsko-kineska godina kulture i turizma,  na sjednici će se predstaviti projekt Rijeka-Europska prijestolnica kulture 2020, Kulturna ruta „Nikola Tesla Network-Mreža Nikola Tesla, Tvrđava kulture Šibenik s novim projektima i programom događanja za 2020,  Lazarus glazbeni projekt i druge inicijative iz područja kulturnog turizma.

Zajednica kulturnog turizma HGK  je osnovana 2004. godine. Cilj Zajednice  je razvoj kontinentalnih područja Hrvatske kao cjelogodišnje kvalitetne i atraktivne destinacije, ali jednako tako i razvoj novog pogleda i novih sadržaja priobalnog područja Hrvatske, svijest o očuvanju baštine, te humaniji turizam za domaće i za strane posjetitelje. Jedan od glavnih uspjeha Zajednice je inicijativa za Noć muzeja koja je i danas godinama poslije izvrstan projekt.

U djelovanje Zajednice se mogu uključiti sve zainteresirane turističke agencije koje u svoje programe uključuju kulturne sadržaje, hoteli baština, turistički vodiči, razne kulturne i turističke institucije, udruge, pojedinci i svi drugi zainteresirani za razvoj kulturnog turizma.

U pratećim dokumentima možete pronaći službeni poziv na sjednicu, a potvrdu dolaska molimo najkasnije do srijede, 20. studenoga, putem online obrasca u nastavku.