Na 3. sjednici vijeća Strukovne grupacije putničkih agencija Županijske komore Split održanoj 22. veljače govorilo se o proteklim aktivnostima, ali i o brojnim novitetima u poslovanju putničkih agencija u 2018. godini.

Grupacija svojim brojnim aktivnostima radi na unaprjeđivanju rada i poslovanja putničkih agencija. Tako je 9. veljače promovirala rad putničkih agencija koje se bave posredovanjem u prodaji obiteljskog smještaja na 4. regionalnom Forumu obiteljskog smještaja u Splitu.

Na sjednici je bilo riječi o problemu kretanja velikih grupa kroz Dioklecijanovu palaču, kritičnih točki, o pitanju dinamike pješačkog prometa, ali i o problemu prometnih uskih grla na prilazu gradu, o čemu će se izvijestiti mjerodavne institucije.

Da bi se agencijama približio rad kampa Galeb, Agencija Almissa-larus d. o. o. predložila je da iduća sjednica u travnju bude upravo u kampu Galeb u Omišu, uz razgledavanje sadržaja kampa, što je jednoglasno prihvaćeno.

Na sjednici je najavljena i edukacija o Zakonu o pružanju usluga u turizmu koja će se u Splitu održati 15. ožujka. Prijaviti se do popunjenja kapaciteta može ovdje.

Grupacija planira organizirati edukaciju za turističke djelatnike o enologiji, predstavljanje agencija koje se bave obiteljskim smještajem u manjim gradovima i mjestima Splitsko-dalmatinske županije te ispitati interes za zajedničko izlaganje na sajmu TT Warsaw. O svemu će detaljnije biti govora na idućoj sjednici Grupacije koja će se održati tijekom travnja u kampu Galeb.

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju, putem elektroničke adrese nbusic@hgk.hr i telefonskog broja 021/321118.