Vrijeme održavanja: 18.10.2018. - 21.10.2018.

Objavljeno: 04. 10. 2018. , Ažurirano: 18. 10. 2018.

Hrvatska gospodarska komora ove godine drugi put organizira HGK Dane nautike, bogati kongresni program namijenjen gospodarstvenicima iz sektora nautičkog turizma, koji će se održati u sklopu 20. Biograd Boat Showa (BBS), najvećeg sajma na moru u srednjoj Europi, od 18. do 21. listopada u Biogradu.

Biograd Boat Show svake godine posjeti 15.000 posjetitelja, a više od 300 izlagača izloži oko 300 plovila, preko 1500 charter plovila, 100-tinjak polovnih plovila, kao i veliku ponudu brodske opreme, motora, elektronike i elektrike za brodove. Cilj 2. HGK Dana nautike je iskoristiti veliku zastupljenost izlagača, plovila i opreme nautičkog sektora na jednom mjestu pred kraj nautičke sezone te educirati, komunicirati i prikupiti informacije o ključnim temama koje utječu na pomorstvo i nautički turizam. Koncept HGK Dana nautike uključuje, uz sjednice strukovnih nautičkih udruženja i zajednica HGK, brojne stručne prezentacije. Program vam dostavljamo u pratećim dokumentima koji će se i dalje ažurirati, pa vas molimo da svakako pratite izmjene i na stranici http://biogradb2b.com/hr/congress-program/ i sudjelujete aktivno na svim prezentacijama.

Posebno ističemo otvorenje programa u četvrtak, 18. listopada u 10.30, s prezentacijom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, na kojoj će državna tajnica za more informirati o novom Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama, Pomorskom zakoniku, statusu izrade Pravilnika o sigurnosti ronjenja i Strategije razvoja nautičkog turizma za 2020. - 2029. godine. Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice održat će prezentaciju o rezultatima nautičke sezone te planovima promocije u budućem razdoblju.

Kako bi se nastavila povećavati njegova relevantnost, Sajam se fokusirao na razvoj business to business (B2B) platforme pod nazivom Biograd B2B. U prvom Biograd B2B događaju 2017. godine registrirana su 393 poslovna subjekta koja su svrstana u 17 poslovnih kategorija. Svrha Biograd B2B-ja je jačanje interakcije između izlagača i registriranih poslovnih posjetitelja. HGK kao partner Biograd B2B-a sufinancira 50 posto iznosa kotizacije za sudjelovanje na B2B-ju svim domaćim tvrtkama članicama HGK, pa vas molimo da se registrirate na stranici http://biogradb2b.com/hr/register-to-b2b/.

Ove godine cilj nam je umrežavanje nautičkog s aktivnim i pustolovnim turizmom, a naročito povezivanje aktivnosti i sportova na moru s ponudom chartera, s obzirom na to da je takva ponuda uobičajena na relevantnijim nautičkim sajmovima na svijetu. Tim povodom HGK kao partner Biograd B2B-ja omogućuje BESPLATNO sudjelovanje na B2B-ju svim agencijama koje u ponudi imaju pustolovni i aktivni turizam.

Registracija na B2B uključuje:

– akreditacije za ulazak u Biograd B2B i Biograd Boat Show za sve dane

– registraciju jednog poslovnog profila i jednog sudionika na planeru sastanaka Biograd B2B (možete dogovarati sastanke s postojećim i novim partnerima)

– pristup svim otvorenim događanjima u Biograd B2B Kongresnom programu

– pristup Biograd B2B prostoru za osvježenje koji nudi besplatna osvježenja

– besplatni pristup Biograd B2B Bash Partyju, večeri i koncertu.

Termin svakako rezervirajte za sjednice strukovnih udruženja HGK (prema programu u prilogu).

HGK će također biti prisutan s izlagačkim prostorom u Hali B, pa pozivamo sve zainteresirane tvrtke da besplatno dostave svoje promomaterijale (kontakt: mjurin@hgk.hr).

Radujemo se vašem sudjelovanju na 2. HGK Danima nautike i 20. BBS-u 2018. i rado stojimo na raspolaganju za sve dodatne informacije.