Vrijeme održavanja: 14.06.2019.

HGK u Splitu i Sveučilišni odjel za stručne studije četvrti put uspješno priveli kraju projekt PlanStart

Objavljeno: 19. 06. 2019. , Ažurirano: 19. 06. 2019.

Svečanom dodjelom zahvalnica studentima koji su sudjelovali u projektu PlanStart, 14. lipnja uspješno je priveden kraju ovaj projekt koji zajednički, već četvrtu godinu za redom, provode HGK – Županijska komora Split i Sveučilišni odjel za stručne studije Sveučilišta u Splitu.

Projektom se povezuju studenti Odjela za stručne studije i županijski poduzetnici iz kategorije mikrotvrtki (do tri zaposlena) tako što studenti izrađuju poslovne planove za odabrane mikrogospodarstvenike. Time se studentima omogućava primjena stečenih znanja u praksi i  suočavanje sa stvarnim potrebama tržišta, a mikropoduzetnicima, koji čine 91 posto županijskih poduzetnika, dobivanje poslovnog plana kao prijeko potrebnog orijentira i smjernice u poslovanju.

''Ovim projektom uspješno povezujemo gospodarstvo i obrazovni sektor na zadovoljstvo poduzetnika i studenata, te ćemo ga nastaviti razvijati. Dodjelu zahvalnica sudionicima upriličili smo na današnji dan kada obilježavamo 45. godišnjicu Sveučilišta u Splitu, kako bismo i tako pridonijeli ovoj za cijelo društvo iznimno značajnoj godišnjici'', rekao je predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš.

1.jpg

Predsjednik HGK – ŽK Split Joze Tomaš i voditeljica Ureda za poslovnu suradnju s vanjskim subjektima Sveučilišnog odjela za stručne studije Slađana Brajević; Izvor: HGK

 

Zadovoljstvo projektom iskazala je i Slađana Brajević, voditeljica Ureda za poslovnu suradnju s vanjskim subjektima Sveučilišnog odjela za stručne studije. ''Izrada poslovnog plana, strateškog dokumenta svake tvrtke, dio je nastavnog procesa naših studenata, a rad na konkretnim poslovnim planovima za odabrane mikrosubjekte prilika je da se upoznaju s realnim životom te danas-sutra što spremniji iziđu na tržište rada'', rekla je Brajević.

Zahvalnice su dobili studenti Nensi Lovrić, Anamarija Smajić, Anđela Šućur, Stjepan Akalović, Anja Piplica i Mateo Marušić, koji su izradili poslovne planove za tvrtke Alf d.o.o., Križevčanka Split d.o.o, Promo artis d.o.o., Sajtija d.o.o. i Izvorni kod d.o.o.

Studenti i predstavnici tvrtki podijelili su svoja iskustva sudjelovanja u projektu, a ŽK Split i Sveučilišni odjel za stručne studije najavili su nastavak projekta i u idućoj akademskoj godini.