Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić s gospodarstvenicima u ŽK Varaždin

HGK
Predsjednik HGK Luka Burilović, potpredsjednica Vlade RH Martina Dalić i predsjednik ŽK Varaždin Čedomil Cesarec
U ponedjeljak, 19. prosinca, Županijska je komora Varaždin održala okrugli stol Unaprijedimo poslovno okruženje – prijedlozi hrvatskoga gospodarstva za unaprjeđenje poslovnog okruženja, na kojem su gospodarstvenici imali priliku razviti dijalog s predstavnicima Vlade RH i upoznati ih s preprekama s kojima se susreću u svom svakodnevnom poslovanju.

U ime Vlade RH, na okruglom je stolu sudjelovala potpredsjednica Vlade RH i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

U uvodnom obraćanju gospodarstvenicima predsjednik HGK Luka Burilović osvrnuo se na dobre rezultate gospodarstva Varaždinske županije, kao najizvoznije županije čiji je udio izvoza 7% u ukupnom izvozu RH i koja ostvaruje velike prihode uglavnom iz izvoza te ima jaku prerađivačku industriju.

Gospodarstvenici su uvelike iskoristili mogućnost i upoznali potpredsjednicu sa svojim svakodnevnim problemima u poslovanju i sa specifičnostima pojedinih djelatnosti te ponudili konkretna rješenja i prijedloge za poboljšanja.

Potpredsjednica Dalić pomno je saslušala sva pitanja i prijedloge te se aktivno uključila u raspravu i razmjenu mišljenja s gospodarstvenicima, napomenuvši da Vlada RH i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u najvećoj mogućoj mjeri računaju na sve prijedloge koji dolaze iz gospodarstva, kako bi se što prije uklonili problemi u poslovanju poduzetnika.

S time u skladu, predsjednik ŽK Varaždin Čedomil Cesarec zaključio je da potpredsjednici predao konkretne mjere za daljnji razvoj gospodarstva te set pitanja i rješenja koje su predložili varaždinski gospodarstvenici.

Kontakti

  • Dragutin Gložinić predsjednik Županijske komore Varaždin Tel: +385 42 405 405 Email: dglozinic@hgk.hr