Objavljeno: 06. 06. 2018. , Ažurirano: 06. 06. 2018.

U srijedu je u Nagykanizsi, u Mađarskoj potpisan Sporazum o suradnji dviju gospodarskih komora. Njegov je cilj bolje povezivanje poduzetnika s obje strane granice te povećanje ukupnih gospodarskih aktivnosti.

IMG_0062.JPG

Joszef Polay i Mladen Križaić; Izvor: HGK

Sporazum su potpisali predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Čakovec Mladen Križaić i predsjednik Gospodarske i industrijske komore Nagykanizsa Joszef Polay. Naglasili su važnost međusobnog povezivanja za ukupni  razvoj obiju sredina. „Čakovec i Nagykanizsa već dugi niz godina imaju potpisan Sporazum o prijateljstvu, surađuju na mnogim poljima, od turizma do kulture, te je sad red došao i na gospodarstvenike“, rekao je, među ostalim, Mladen Križaić. Njegov mađarski kolega naglasio je da su obje zemlje danas članice europske unije te da jedinstveni ekonomski prostor i geografska blizina predstavljaju veliku prednost u poslovanju. Stoga nije čudno, rekao je, što je ovaj Sporazum vrlo brzo dogovoren.

IMG_0034.JPG

Sudionici potpisivanja Sporazuma o suradnji; Izvor: HGK

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, njegovi zamjenici Mario Medved i Zoran Vidović te zamjenik gradonačelnika Nagykanizse Nandor Toth.

Gradonačelnik Čakovca naglasio je da smo u prošlosti jedni k drugima išli u šoping, da pojedini poduzetnici iz Čakovca i Nagykanizse godinama surađuju, no da s ukupnim opsegom gospodarske suradnje ne možemo biti zadovoljni. Ovaj je Sporazum početak novog razdoblja u suradnji dvaju gradova i njihovih poduzetnika, a sudeći po zalaganju obiju komora, sigurno neće ostati mrtvo slovo na papiru.

IMG_0071.JPG

Joszef Polay i Mladen Križaić; Izvor: HGK

Kovač je pozvao mađarske gospodarstvenike da predstavljanjem svojih usluga i proizvoda, posebno onih prehrambenih, sudjeluju na manifestacijama koje tijekom godine organizira Grad. Neki njihovi kolege već su stalni gosti Porcijunkulova te ne postoji razlog da ih i ostali ne slijede.