Objavljeno: 03. 04. 2020. , Ažurirano: 14. 04. 2020.

1. korak

Ulazak na portal Ministarstva uprave e-Propusnice koji se nalazi na sljedećoj poveznici: https://epropusnice.gov.hr

2. korak

Zatim je potrebno odabrati Ulaz za poslodavce koji Vas vodi na portal e-Građanin:

slika 1.png

Nakon što dozvolite ulazak u sustav nudi Vam listu vjerodajnica pomoću kojih možete pristupiti sustavu. Sustavu možete pristupiti s bilo kojom vjerodajnicom koja je navedena na popisu

Bitno je da se za ulazak pomoću vjerodajnica 2. i 3. sigurnosne razine u sustav registrira osoba ovlaštena za zastupanje kako bi njegov OIB mogao biti prepoznat i povezan s tvrtkom koju zastupa. Ovlaštena osoba sustavu treba pristupiti sa svojom osobnom vjerodajnicom, npr tokenom za internet bankarstvo. S obzirom na to da je sustav povezan s ePoreznom postoji mogućnost da će za izdavanje e-Propusnice ovlaštena biti ona osoba u tvrtki (ili knjigovođa koji vodi poslovanje tvrtke) koja je registrirana u ePoreznoj.

 

3. korak

Ulaskom u korisničko sučelje, izaberite jednu od opcija: izdavanje propusnice, pregled propusnica ili pregled zahtjeva:

 

Pregled propusnica:

3.PNG

Pregled zahtjeva:

4.PNG

 

4. korak

Ako želite možete predati zahtjev za izdavanje propusnice prijenosom popisa u excell tablici, nakon što ispunite Predložak za potrebe izrade e-Propusnice koristeći upute:

6.PNG

 

Ako želite predati zahtjev za izdavanje propusnice, ispunite tražene podatke te potvrdite zahtjev:

5.PNG

 

Nakon odobrenja, vaša e-Propusnica bit će vidljiva u PDF obliku.

5. korak

Distribuirajte e-Propusnicu zaposlenicima putem e-maila ili putem MMS poruke, Whatsupa, Vibera ili sličnog servisa za privatne poruke. U slučaju da Vaši zaposlenici nemaju pametne telefone, isprintajte njihovu propusnicu jer na njoj se nalazi QR kod kojeg će policija prilikom provjere skenirati kako bi provjerili vjerodostojnost propusnice.

e-Propusnicu zaposleniku možete izdati za razdoblje od 1 do 14 dana.

Za sada je za izdavanje e-Propusnice potrebno unositi jednog po jednog zaposlenika, no iz Ministarstva uprave stižu informacije da rade na unaprjeđenju sustava kako bi tvrtke koje imaju potrebu za izdavanjem većeg broja e-Propusnica brže i jednostavnije došle do njih.

Ako poslodavac treba propusnicu za djelatnike koji su zaposleni na ugovor o djelu (ili drugi oblici zapošljavanja poput student-servisa), tada poslodavac treba zatražiti e-Propusnicu putem maila od županijskog civilnog stožera sa svim potrebnim podacima za sve radnike koji rade na ugovor o djelu, a neophodni su mu za rad. Ista je procedura i za direktore tvrtki ili prokuriste koji nisu zaposlenici tvrtke. Saznajte više OVDJE.

Kontaktne informacije Županijskih stožera civilne zaštite

e-Propusnice za potrebe OPG-ova izdaje Ministarstvo poljoprivrede. Saznajte više OVDJE.

Najčešća pitanja vezana uz izdavanje e-Propusnica