Objavljeno: 20. 05. 2016. , Ažurirano: 14. 09. 2016.

Poslovni dnevnik organizira projekt Poslovni uzlet 2016, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović. Ovo se događanje ostvaruje u svim gradovima RH, a u Virovitici se predstavljanje održalo 20. svibnja u Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici. Projekt propagira rast, razvoj i nagrađivanje uspješnosti te promovira poduzetništvo.

Gradonačelnik Virovitice, Ivica Kirin, predstavljajući gospodarstvo i sve što je grad učinio za poticanje gospodarstva, naglasio je da je ključno pitanje daljnjeg impulsa razvoju gospodarstva Virovitice i Virovitičko-podravske županije izgradnja brze ceste Panonika od Vrbovca 2, preko Bjelovara i Virovitice do Barcsa, što često ističu i poduzetnici s područja Virovitičko-podravske županije. Izgradnjom ovoga prometnog pravca porast će interes za ulaganje na tom području.

Gradonačelnik je istaknuo da je Viroexpo, međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, jedan od vodećih regionalnih sajmova u Hrvatskoj, a svoju uspješnost temelji na zajedništvu i sinergijskom djelovanju svih relevantnih čimbenika za gospodarski život: Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice, HGK, HOK-a i TZ VPŽ.

I ostali su sudionici govorili o bitnim aspektima u razvoju gospodarstva. Jedan od niza partnera ovog projekta je i Hrvatska gospodarska komora.