Vrijeme održavanja: 04.07.2016.

Objavljeno: 04. 07. 2016. , Ažurirano: 05. 07. 2016.

U Komori Zagreb, 1. srpnja 2016. godine održan je poslovni susret s izaslanstvom distrikta Yuexiu kineskoga grada Guangzhoua. Skup je, u ime Komore Zagreb pozdravio njezin predsjednik Zlatan Fröhlich, izrazivši posebno zadovoljstvo u intenziviranju suradnje Hrvatske i Kine na gospodarskom planu. Hrvatska aktivno sudjeluje u uspostavljanju partnerskih odnosa s Kinom, a tome pridonose gospodarski potencijali i brojne mogućnosti za ulaganja.

Skupu se obratila i izvršna direktorica distrikta Yuexiu, gospođa Su Pei koja je predstavila gospodarstvo Guangzhoua te iskazala interes za suradnjom i unapređivanjem poslovnih odnosa s Hrvatskom.

Inače, Guangzhou je glavni grad kineske provincije Guangdong, i ima 13,5 milijuna stanovnika. Smješten je na jugu Kine, u blizini Hong Konga u jednom od najnaseljenijih i najrazvijenijih područja Kine. U gospodarskom smislu Gunagzhou je treći grad po značaju u Kini. Distrikt Yuexiu jest dio grada s populacijom od 1,17 milijuna ljudi, a 2009. godine proglašen je vodećim kineskim kulturnim centrom.