Vrijeme održavanja: 26.11.2019. - 01.12.2019.

Objavljeno: 03. 10. 2019. , Ažurirano: 29. 11. 2019.

U Buenos Airesu u Argentini je održan 5. susret hrvatske dijaspore Južne Amerike u nazočnosti preko 300 predstavnika naših iseljenika. U organizaciji Hrvatske gospodarske komore na skupu je sudjelovalo gospodarsko izaslanstvo koje su činili predstavnici 23 tvrtke.

Na otvaranju je nazočne u ime Hrvatske gospodarske komore pozdravio Vitomir Klasić, predsjednik Komore Zagreb, koji je istaknuo zadovoljstvo sudjelovanjem našeg brojnog gospodarskog izaslanstva te izrazio nadu u ubrzani razvoj gospodarskih odnosa te ponudio pomoć HGK-a zainteresiranim za poslove na hrvatskom tržištu. Održano je više panela o ekonomskim temama te B2b razgovori članova našeg izaslanstva s našim poduzetnicima iz Južne Amerike.

Također je potpisan tripartitni Sporazum o suradnji između Argentinske komore za trgovinu i usluge, Argentinsko – hrvatske gospodarske komore i Hrvatske gospodarske komore koji bi trebao omogućiti povećanje intenziteta robne razmjene dvaju država i potaknuti interes argentinskih tvrtki za uspostavljanje suradnje.

Sporazum su potpisali u ime Argentinske komore za trgovinu i usluge predsjednik dr. Jorge Luis De Fiori, u ime Argentinsko – hrvatske gospodarske komore predsjednik Marcos Pejacsevich i u ime Hrvatske gospodarske komore Vitomir Klasić, predsjednik Komore Zagreb.