Izvor: Pixabay

Poslodavac više ne mora platiti doprinose na testiranje radnika na koronu


Objavljeno: 05. 10. 2020. , Ažurirano: 05. 10. 2020.


Ministarstvo financija donijelo je Pravilnik o izmjeni i dopunama Pravilnika o provedbi općeg poreznog zakona (NN 103/2020) kojime se u uvjetima posebnih okolnosti iz članka 107.a Općeg poreznog zakona, trošak laboratorijskog ispitivanja uzročnika zarazne bolesti, odnosno epidemije zaraznih bolesti što ih poslodavac i isplatitelj primitka na svoj teret omogućuje radnicima i fizičkim osobama, ne smatra primitkom po osnovi nesamostalnog rada.

Prema članku 3, spomenutog Pravilnika, iza članka 71.zb dodaje se članak 71.zc koji glasi:
"(1) U uvjetima posebnih okolnosti iz članka 107.a Zakona, iznimno od posebnih propisa o oporezivanju dohotka, trošak laboratorijskog ispitivanja uzročnika zarazne bolesti odnosno epidemije zaraznih bolesti što ih poslodavac i isplatitelj primitka odnosno plaće na svoj teret omogućuje radnicima i fizičkim osobama koje ostvaruju primitke iz članka 21. stavka 1. Zakona o porezu na dohodak u interesu obavljanja djelatnosti poslodavca i isplatitelja primitka odnosno plaće ne smatra se primitkom po osnovi nesamostalnog rada."

Urednički pročišćeni tekst Pravilnika o provedbi općeg poreznog zakona možete skinuti s portala Propisi.hr na OVOJ POVEZNICI.