Objavljeno: 25. 05. 2017. , Ažurirano: 25. 05. 2017.

Svjetski dan poduzetnica obilježen je 24. svibnja na poseban način i u Karlovcu. U organizaciji Županijske komore Karlovac, u Aquatici – slatkovodnom akvariju Karlovac, održan je susret karlovačkih poduzetnica s gošćama iz Istre, članicama Hrvatske udruge poslovnih žena Krug.

Gošće su predvodile predsjednica Kruga Gordana Restović i predsjednica Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić. Među njima je bila i dobitnica nagrade za poduzetnicu 2016. Milena Mičić, koja je pokrenula projekt akvarijskog postava u Puli.

Riječi dobrodošlice je uputio predsjednik Županijske komore Zlatko Kuzman, na čiju je inicijativu došlo do ovog susreta, radi povezivanja i umrežavanje poduzetnica, a u konačnici i osnivanja ogranka Kruga u Karlovačkoj županiji.

Uvodnim riječima, nazočnima se obratio karlovački gradonačelnik Damir Jelić, istaknuvši Karlovac kao grad susreta, mjesto u kojem može započeti još jedno povezivanje i zajednička nastojanja prema poboljšanju položaja žena u poslovnom i privatnom okruženju.

Predsjednica Restović naglasila je da je došla u Karlovac kako bi razgovarala s karlovačkim poduzetnicama i u otvorenom razgovoru uputila na potrebu međusobnog organiziranja. "Imaju našu potporu i pomoć. Očekujem da ćemo ostvariti ovu ideju i da će u Karlovcu biti osnovan organak Kruga", istaknula je Restović.

Bila je to prilika predstaviti uspješne poduzetnice s područja Karlovačke županije koje iskazuju hrabrost i snagu u poslovnim poduhvatima te potvrđuju sve bolju zastupljenost u poduzetničkom svijetu.

"Hrvatska gospodarska komora dugogodišnji je partner udruge Krug te niz godina podupire žensko poduzetništvo, a to će činiti i ubuduće", naglasio je Zlatko Kuzman.

Ravnateljica Javne ustanove Aquatika Margarita Maruškić Kulaš upoznala ih je s projektom Aquatika i povela u razgledavanje akvarija koji pruža jedinstven doživljaj podvodnog svijeta rijeka i jezera s našeg područja, a čija jedinstvena arhitektura i stapajuća interpolacija u zelenu obalu rijeke Korane, uz jednako dojmljivo unutarnje uređenje, nikoga od nazočnih nije ostavila ravnodušnim.