Posjet veleposlanika Irana Hrvatskoj gospodarskoj komori

HGK
Veleposlanik Irana Mohammad Reza Sadegh s predsjednikom HGK Lukom Burilovićem

Veleposlanik Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj Mohammad Reza Sadegh posjetio je Hrvatsku gospodarsku komoru te održao sastanak s predsjednikom HGK Lukom Burilovićem.

Na sastanku su predsjednik Burilović i veleposlanik Sadegh razgovarali o trenutnom stanju gospodarskih odnosa, slijedom nedavnog posjeta hrvatskoga gospodarskog izaslanstva Iranu u pratnji predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

„Mnogo zainteresiranih hrvatskih gospodarstvenika pokazuje da u Hrvatskoj postoji značajan potencijal za suradnju“, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović, dodavši da visoki državni dužnosnici koji su predvodili izaslanstvo pružaju ključnu potporu pokretanju te suradnje.

Zaključeno je da interes za suradnju postoji s obiju strana te da treba nastaviti s aktivnostima koje će uklanjati prepreke i uspostavljati nove kontakte među gospodarstvenicima ovih zemalja. U tom smislu je najavljen skori posjet hrvatskih tvrtki iz brodograđevnog sektora Iranu te je ponovljen  poziv iranskoj strani da uzvrati posjet gospodarskog izaslanstva.

Veleposlanik Irana i predsjednik HGK izrazili su zadovoljstvo održanim sastankom jer je prepoznata obostrana iskrena želja za promocijom i razvojem međusobnih gospodarskih odnosa.