Vrijeme održavanja: 07.11.2020.

Objavljeno: 09. 11. 2020. , Ažurirano: 09. 11. 2020.

Miljenko Juratovac iz HGK – ŽK Bjelovar, 7. je studenoga posjetio tvrtku Interijeri Sabljo d.o.o. iz Bjelovara, u kojoj ga je dočekala direktorica Ružica Sabljo te upoznala sa proizvodnim i prodajnim asortimanom.

Tvrtka Interijeri Sabljo osnovana je u 2003. godine u Rovišću kod Bjelovara. U početku je tvrtka zapošljavala pet radnika koji su postavljali parkete i obavljali završne radove u graditeljstvu, što je u to vrijeme bila temeljna djelatnost tvrtke.

Tijekom 2005. godine pokrenuta je proizvodnja intarzija iz masivnog drveta, kao i posebno dizajniran namještaj poput regala, vitrina, komoda, škrinja, stolova i drugih vrsta drvenog namještaja. Iste je godine tvrtka izašla na strana tržišta. Otvorena su zastupstva u Sloveniji, Švedskoj, Njemačkoj i Austriji. Tvrtka je već tijekom 2006. godine prerasla u vodeću tvrtku u regiji za polaganje parketa i montažu podnih obloga.

Tvrtka zapošljava mlade i stručno izučene radnike za postavljanje parketa i podnih obloga. Uz postavljanje parketa, tvrtka proizvodi i u objektima naručitelja postavlja drvena stepeništa, unutarnju stolariju, te vrata i dovratnike.

Juratovac je predstavio usluge i projekte HGK, s posebnim naglaskom na Znakove kvalitete HGK i Digitalnu Komoru.