Posjet tvrtki IN2trace d. o. o. u Bjelovaru

Vrijeme održavanja: 30.05.2017.

Predstavnik ŽK Bjelovar Miljenko Juratovac posjetio je 30. svibnja tvrtku IN2trace d. o. o. sa sjedištem u Bjelovaru, gdje je sudjelovao na informativnom sastanku s direktorom Dejanom Panjkovićem.

Tvrtka radi na razvoju programskih rješenja za prevenciju krivotvorenja s primjenom u farmaceutskoj industriji, uz moguću primjenjivost u drugim djelatnostima, osobito u prehrambenoj industriji. U industrijama poput farmaceutske već je prepoznata važnost učinkovite zaštite i smanjenja rizika od krivotvorenja, a serijalizacija proizvoda jedan je od alata s višestrukim prednostima i za proizvođače i potrošače. Primjenom jedinstvenog označavanja svakoga proizvoda i provjerom njegove izvornosti, na prodajnom je mjestu moguće znatno smanjiti, a možda i potpuno suzbiti promet krivotvorenih proizvoda na tržištu.

Činjenica je da će serijalizacija donijeti velike promjene u procesima opskrbnog lanca u farmaceutskoj industriji. Većina najznačajnijih tržišta širom svijeta već je definirala rokove za serijalizaciju na razini pojedinačne jedinice farmaceutskih pakiranja. Za sada, od 2016. do 2023. godine svi receptni  lijekovi  (i neki OTC-ovi) na tržištima, poput Europske unije, SAD-a, Brazila, Argentine, Turske, Saudijske Arabije, Kinae, Indije i Južne Koreje imaju obvezu serijalizacije. Većina ostalih zemalja također najavljuje ili su već u fazi promjene zakonodavnih akata kako bi uveli serijalizaciju.

IN2trace d.o.o. je bio u suvlasništvu IN2 grupe, ali je krajem travnja prodano sto posto vlasništva tvrtki ACG Inspection Systems iz Indije, što je bio povod posjeta veleposlanika Republike Indije u Hrvatskoj Sandeepa Kumara njihovoj tvrtki u Bjelovaru i Županijskoj komori Bjelovar 12. travnja.

 

Predstavnik ŽK Bjelovar predstavio je usluge HGK i pozvao na intenzivniju komunikaciju i suradnju tvrtke IN2trace sa HGK - ŽK Bjelovar te na sudjelovanje predstavnika tvrtke na petomu Salonu inovacija u Bjelovaru, 22. rujna ove godine.

Kontakti

  • Miljenko Juratovac Viši stručni referent Tel: +385 43 274 063 Email: mjuratovac@hgk.hr