Vrijeme održavanja: 22.05.2019. - 26.05.2019.

Od 23. do 26. svibnja poslovna delegacija HGK – ŽK Rijeka, koju čini deset predstavnika tvrtki i institucija, boravit će u Gomelu u Bjelorusiji. Posjet se organizira povodom održavanja Gomelskoga ekonomskog foruma i obilježavanja 20. obljetnice izložbe Proljeće u Gomelu.

Prvog dana Gomelskoga ekonomskog foruma predviđeno je održavanje B2B poslovnih razgovora hrvatskih i bjeloruskih tvrtki. Sljedećeg dana poslovna delegacija HGK – ŽK Rijeka sudjelovat će u programu Foruma u Sekciji broj 4 pod nazivom Turizam Gomelske regije. Perspektive razvoja.

Međunarodna izložba Proljeće u Gomelu predstavlja gospodarski potencijal najveće regije u Republici Bjelorusiji te je najveća regionalna izložba u zemlji. Godine 2018., na površini većoj od 5000 četvornih metara nastupilo je 300 regionalnih i inozemnih tvrtki i organizacija. Popratni program ovogodišnje izložbe uključuje više od 50 događanja za koje su osigurani posebni prostori za konferencije, B2B razgovore i LED prezentacije tvrtki. Događanje je stoga izvrsna prilika za predstavljanje proizvoda i usluga međunarodnoj poslovnoj zajednici, pronalaženje domaćih i stranih poslovnih partnera, uspostavu stabilne trgovinske veze i dijalog s predstavnicima republičkih i lokalnih izvršnih vlasti.

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka i Bjeloruska komora za trgovinu i industriju potpisale su u listopadu 2015. godine Sporazum o suradnji.