Kao nastavak na posjet izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije Velikopoljskoj regiji, u organizaciji Županijske komore Vukovar, Drvnoga klastera Slavonski hrast i Vukovarsko-srijemske županije, od 26. do 30. rujna Vukovarsko-srijemsku županiju posjetili su predstavnici 11 poljskih drvoprerađivača, predvođeni Rafalom Gruszczyńskim, predstavnikom Poljske gospodarske komore drvoprerađivača. Izaslanstvo su činile tvrtke iz sektora prerade drva (pilane), proizvodnje namještaja, proizvodnje podova i parketa te industrija povezanih s ovom djelatnošću.

Tijekom boravka u najistočnijoj hrvatskoj županiji, gosti iz Poljske posjetili su Šumarski muzej u Bošnjacima i sedam tvrtki s ovog područja. Poljski poduzetnici posjetili su tvrtke Efektiv d. o. o. Vinkovci, Zelac Vinkovci, Spačva d. d. Vinkovci, Šiška d. o. o. Štitar, Šišarka d. o. o. Županja, Alpi Aviation d. o. o. Štitar i Akord d. o. o. Županja.

Poljsko-hrvatskoj drvoprerađivačkoj konferenciji u srijedu, 28. rujna, u Vinkovcima, prisustvovali su predsjednica ŽK Vukovar Vinka Ivanković i župan Božo Galić, a prezentacije su održali Tomislav Dubravac iz Hrvatskoga šumarskog instituta, direktor ŽK Vukovar Ivan Marijanović, Ivan Ambroš iz Drvnoga klastera Slavonski hrast i Josip Faletar iz tvrtke Spačva d. d. Uz poljske goste sudjelovali su i predstavnici 11 hrvatskih tvrtki iz sektora prerade drva i proizvodnje namještaja, koji su predstavili svoje poslovanje i proizvodni program, nakon čega su uslijedili poslovni razgovori.

Tijekom boravka u Vukovarsko-srijemskoj županiji poljski drvoprerađivači uspostavili su kontakt s domaćim tvrtkama te je načelno dogovorena i poslovna suradnja, a voditelj poljskog izaslanstva pozvao je tvrtke Vukovarsko-srijemske županije na uzvratni posjet kojim bi se dodatno unaprijedila poslovna suradnja koja se očekuje kao rezultat prvog posjeta.