Vrijeme održavanja: 14.10.2019. - 17.10.2019.

Gospodarski forum Tverska oblast – Hrvatska, listopad 2019.

Objavljeno: 19. 07. 2019. , Ažurirano: 03. 09. 2019.

Nakon uspješno održanoga gospodarskog foruma Tverska oblast – Hrvatska u prosincu 2018., na kojem je prezentirana gospodarska i investicijska klima ove ruske regije uz B2B sastanke između hrvatskih i ruskih tvrtki, HGK u suradnji s ruskim partnerima iz Tvera organizira uzvratni posjet hrvatskoga gospodarskog izaslanstva Tveru.

Tverska oblast najveća je regija središnjeg dijela Rusije, zauzima površinu od 84.000 četvornih kilometara, a naseljava je 1,3 milijuna stanovnika. Regija je udaljena od Moskve 167 kilometara, a razvijena prometna infrastruktura, ponajprije željeznička i cestovna, povezuje regiju sa sjevernom i srednjom Europom.

Zahvaljujući povoljnom geografskom položaju razvijena je industrijska proizvodnja koja predstavlja 30 posto BDP-a. Najrazvijenije su industrijske grane strojogradnja, metaloprerađivačka industrija, elektroindustrija, poljoprivredno-prehrambena i kemijska industrija te farmaceutika.

Pozivamo sve hrvatske tvrtke zainteresirane za širenje poslovnih aktivnosti na rusko tržište – Tversku oblast, da preliminarno popune anketni upitnik u nastavku do kraja kolovoza 2019. 

Prema iskazanim hrvatskim interesima za poslovnu suradnju s Tverskom oblasti, predstavnici ove ruske regije anketirat će svoje poduzetnike i dostaviti nam listu ruskih tvrtki na temelju koje ćemo sastaviti hrvatsku gospodarsku delegaciju koja će posjetiti Tversku oblast sredinom listopada 2019. Program je posjeta u izradi i usuglašavanju s ruskom stranom i bit će objavljen do sredine rujna o.g.